Damesensemble CantaBella


CantaBella, opgericht in september 2018, is een damesensemble dat bestaat uit een twintigtal enthousiaste zangers met ambitie. Onder leiding van dirigente Els Germonpré wil het koor topkwaliteit brengen en leggen ze zich toe op een gevarieerd programma uit de klassieke en hedendaagse koormuziek.  CantaBella staat voor een krachtige, vrouwelijke uitstraling en een sterke onderlinge verbondenheid.

Repetities : dinsdagavond - om de 14 dagen - van 20u tot 22u in Turnhout.


Pianiste Lotte Bayens:

Lotte Bayens (•2004) volgt al van op jonge leeftijd muziekles in de muziekacademie van Turnhout. Ze startte met viool op de leeftijd van 3,5 jaar. Toen ze 7 was, begon ze ook pianoles te volgen. Met haar twee zussen Annelies en Saartje vormt ze  'Trio Bayens', met als bezetting  dwarsfluit, viool en piano. In 2021 startte Lotte haar opleiding piano aan het conservatorium van Gent in de klas van Vitaly Samoshko. Lotte begleidt het damesensemble CantaBella sinds de start in 2018.

  

Dirigente Els Germonpré

Els werd geboren in Oostende. De liefde voor het koorleven vormt de rode draad in haar leven. Als kind en jongere zong ze in de koren van Aimée Thonon, waarmee ze de wereld rondreisde. Toen ze op 18-jarige leeftijd het kinderkoor Tonadilla overnam, maakte ze kennis met het dirigentschap.

Els studeerde zang, muziektheorie en pedagogie aan het muziekconservatorium te Gent, was docente stemvorming aan het conservatorium te Gent, docente zang aan de muziekacademie te Hannut en werd uitgenodigd voor masterclasses rond koorstemvorming aan de universiteit van Chicago. Ze zong met lokale en internationale dirigenten als M. Scheck, J. Duyck, P. Peire, R. Jacobs, T. Koopman, Fr. Bernius, E. Ericsson, T. Kaljuste, W. Swingle en vele anderen...

Als dirigente was ze verbonden aan het damesensemble Arabesk te Mariakerke. Haar muzikale activiteiten werden door enkele buitenlandse jaren naar New York en London onderbroken voor de beroepsactiviteiten van haar echtgenoot. Bij haar terugkeer naar België richtte ze het kinderkoor van het Sint-Pietersinstituut op, vervulde koorcoachings in opdracht van Koor & Stem, zong in het Waalse damesensemble Hodie (o.l.v. Jean-Claude Wilkens) en dirigeerde het gemengd koor Weeldezang.


Els woont met haar gezin in Turnhout en dirigeert er drie koren: het koninklijk gemengd koor De Vedel (www.devedel.be), het mannenkoor Animato (www.mannenkoor-animato.be) en het damesensemble CantaBella (www.damesensemble-cantabella.be); in Mortsel dirigeert ze het kamerkoor De BeKooring (www.debekooring.eu)